Skip to content
Biomedica1

Biomedica is de faculteitskring van het departement Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. 
Biomedica is opgericht in het academiejaar 1993-1994 door Jim Lafere. De club is opgericht vlak nadat het toenmalige RUCA is gestart met de studie Biomedische Wetenschappen. 


Biomedica is actief op academischsportief en studentikoos vlak.

Biomedica helpt de studenten Biomedische Wetenschappen door het verschaffen van een examenbundel, welke mogelijk gemaakt wordt door vele studenten van deze studie. Ook wordt er elk jaar een Facebook pagina aangemaakt voor de eerstejaars studenten. In deze groep kunnen de studenten met al hun vragen terecht bij zowel de medestudenten als enkele ouderejaars. 

Biomedica werkt ook met mentorgroepen. Leden kunnen zich hiervoor inschrijven en worden op zowel academisch als studentikoos vlak ondersteunt. Doorheen het jaar worden er lezingen voorzien die relevant zijn aan de richting biomedische wetenschappen.

Voor de start van het academiejaar organiseert Biomedica een tweedehands boekenverkoop. Studenten van biomedische wetenschappen kunnen hier zowel hun oude boeken verkopen als een boek aankopen.  

Elke week staat er een sportactiviteit (interfac) op de planning die georganiseerd wordt door de Sportraad. 
Meerdere clubs van de buitencampus participeren hieraan. De sportactiviteiten nemen meestal plaats aan de Basic Fit te Middelheim. 


Hou jij ook van voetballen? Geen nood, Biomedica bezit ook in samenwerking met K.D.A. en Demetris een voetbalploeg. Met deze ploeg doen wij mee aan de ASL (Antwerp Student League). De voetbalwedstrijden vinden meestal plaats aan de Wilrijkse Pleinen.Biomedica voorziet ook voor de nodige ontspanning. Deze activiteiten zoals studentenfeesten (TD’s), cantussen, bierbowling, een onvergetelijk galabal en nog veel meer worden georganiseerd in en rond Wilrijk.

Biomedica

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk
Antwerpen

BioMedica_logofooter

             

© Biomedica 1993 – 2024

(Privacybeleid)